Overslaan en naar de inhoud gaan
Overgang 2020

Overgang 2020 met livestream!

Nieuwsbericht geplaatst op
donderdag 10 september 2020

Komend weekend geven we de aftrap van het nieuwe werkjaar. Door de coronamaatregelen ziet de overgang er wat anders uit, maar het wordt minstens even geweldig. Om thuis niets te missen van alle pret en plezier, bieden we jullie telkens een livestream aan.
Via onderstaande links kan je de overgang volgen op YouTube:
Kapoenen - https://youtu.be/EvxVE5nl2K8
Kabouters - https://youtu.be/2lLhXagrTQU
Welpen - https://youtu.be/7973psG_E_8
Jonggidsen - https://youtu.be/Vl0Zo487xTU
Jongverkenners - https://youtu.be/64MLExJQOgQ
Gidsen - https://youtu.be/NBTS70_TMXY
Verkenners - https://youtu.be/VH0FaoEZWUA
Jins - Filmpje verschijnt achteraf op onze YouTube kanaal

Hieronder vinden jullie nogmaals de volledige informatie over de volledige overgang:
De overgang zal dit jaar plaatsvinden op zaterdag 12 en zondag 13 september. Elke tak heeft een bepaald tijdslot waarin ze elks hun eigen kleinschalige ‘overgang’ zullen hebben. Iedereen dient op het moment te komen van de tak waar je komend werkjaar tot behoort, nl. het werkjaar 2020-2021. Tijdens dit slot zullen de eerstejaars-to-be overgaan, wordt de nieuwe leidingsploegbekend gemaakt en wordt er een moment voorzien om leden her in te schrijven voor het nieuwe werkjaar. Dus alle leden (niet enkel de overgangers) zijn welkom!
Het is wel belangrijk dat je je hiervoor inschrijft via de volgende link: http://www.scoutsoelegem.be/overgang.

Iedereen mag ook dit jaar indien die dat wenst van de glijbaan tijdens het tijdslot van zijn eigen tak! Dus vergeet zeker geen zwemgerief.

Tijdsloten per tak:
Zorg ervoor dat de leden die moeten overgaan (dus ‘de jongsten van de tak’) gepaste kledij aanhebben en droge kleren bijhebben.
Zaterdag 12/09:
Kapoenen: 10.00u-11.30u (geboortejaren: 2014-2013 hierbij gaan er geen leden over)
Kabouters: 12.30u-14.30u (geboortejaren: 2012-2011-2010)
Welpen: 15.00u-17.00u (geboortejaren: 2012-2011-2010)
Gidsen: 17.30u-18.30u (geboortejaren: 2006-2005-2004)

Zondag 13/09: Jonggidsen: 10.00u-11.30u (geboortejaren: 2009-2008-2007)
Jongverkenners: 12.30u-14.30u (geboortejaren: 2009-2008-2007)
Verkenners: 15.00u-16.00u (geboortejaren: 2006-2005-2004)
Jins: 15.00u-18.00u (geboortejaar: 2003)

Enkele regels op een rij:

  • Iedereen die +12 jaar is draagt verplicht een mondmasker.
  • Houdt steeds 1,5m afstand met iedereen die niet tot uw gezin hoort.
  • Kom zoveel mogelijk met de fiets of te voet.
  • Als u de inschrijvingspapieren van uw zoon of dochter ontvangen heeft verlaat u onmiddellijk het terrein. Natuurlijk is er wel een moment om vragen te stellen, maar nababbelen met bevriende ouders vragen we elders te doen.

Ouders aanwezig of niet?
Om de overgang zo corona-vriendelijk te houden willen we vragen om het aantal bezoekers te beperken!
Kapoenen, Kabouters en Welpen:
Bij de jongste takken zijn mama en papa van harte welkom! Maar we willen vragen om broers, zussen en andere familieleden thuis te laten. Het is van enorm belang dat +12 jarigen (de ouders) ten alle tijden een mondmasker dragen.

Jonggidsen en jongverkenners:
Opnieuw zijn mama en papa meer dan welkom, maar we weten dat jonggivers al wel volwassen aan het worden zijn. Als jonggiver kan je dus, moest je dat willen, zonder mama of papa de inschrijvingspapieren komen halen! 
Mama en papa dienen op elk moment een mondmasker te dragen, de jonggidsen of jongverkenners bevinden zich tot dezelfde jeugdbewegingsbubbels als hun takgenoten en zijn hierdoor niet verplicht een mondmasker te dragen als ze in hun tijdslot op het terrein zijn. Leden worden na het tijdslot van hun tak gevraagd het terrein te verlaten, zo worden er geen bubbels gemengd.

Gidsen, verkenners en jins:
De ouders van de gidsen, verkenners en jins zijn helaas niet welkom. Dit om het aantal personen op ons terrein te beperken. Gidsen, verkenners en jins moeten tijdens hun tijdslot geen mondmasker dragen. Leden worden na het tijdslot van hun tak gevraagd het terrein te verlaten, zo worden er geen bubbels gemengd. Wij hopen op jullie volledige medewerking en begrip.

Als deze regeling niet kan worden opgevolgd, zijn we gedwongen de personen in kwestie weg te sturen. De leden zullen alle benodigdheden voor het nieuwe scoutsjaar meekrijgen. 

Kan u niet komen?
Kan u er zaterdag of zondag niet bij zijn? Niet getreurd! Op maandag 14 september is er tussen 19u en 21u een 2de inschrijvingsmoment! Als u hiervan gebruik wil maken, mailt u naar de takleiding. Het e-mailadres kan u vinden op de verschillende pagina's van de takken.

Wij kijken er alvast erg naar uit om al jullie gezichten terug te zien!